Přeskočit na obsah

Cena CNZ 2020

  • MaK 
Shares

Ve středu 8. září 2021 se v prostorách Michnova paláce konalo předání cen vítězným projektům 18. ročníku soutěže IT projekt roku. V rámci soutěže došlo i k předání Ceny CNZ Pardubickému kraji za projekt Digitalizace krajského úřadu.

Projekt přinesl zefektivnění práce jednotlivých odborů s využitím digitalizace celé řady agend, elektronického podepisování a schvalování v aplikaci Elektronická podpisová kniha. Pro veřejnost se kraj rozhodl poskytovat digitální služby prostřednictvím Portálu občana, který slouží ke sběru elektronických žádostí o dotace i pro úplná elektronická podání s využitím účtu v NIA. Od papírových dokumentů se zcela oprostila i agenda usnesení. Podklady jsou vytvářeny digitálně a elektronicky je zajištěna i jejich distribuce.

Projekt, jehož realizace započala ještě před nástupem pandemie COVID-19, tak přispěl k udržení funkčnosti úřadu i jím zajišťovaných služeb pro veřejnost. Portál občana Pardubického kraje se tak stává místem, kde bude kraj v budoucnu nabízet své digitální služby dle zákona č. 12/2020 Sb.

Kompletní informace a foto reportáž je k dispozici zde: https://www.cacio.cz/akce/2021/koncert-s-predanim-cen-viteznym-projektum-18-rocniku-souteze-it-projekt-roku

Předseda spolku CNZ Jan Heisler předává cenu CNZ za rok 2020 radnímu Pardubického kraje Alexandru Krejčířovi

 

 

 

 

 

 

 

Shares