Přeskočit na obsah

Zveřejněn program na konferenci CNZ 2014

  • JF 
Shares

CNZDne 7. října se v prostorách Národního archivu v Praze – Chodovci, uskuteční 9. ročník odborné konference CNZ („Co po nás zbude“), tradičně věnované otázkám dlouhodobého ukládání elektronických dokumentů.

Cílem konference CNZ 2014, pro kterou byl zvolen podtitul „Ukládání elektronických dokumentů – praxe vs. teorie“, je porovnání problémů reálně provozovaných či nabízených systémů na střednědobé důvěryhodné ukládání elektronických dokumentů s nově publikovanými záměry a metodami v oblasti řešení Digitální kontinuity.

Podobně jako v předchozích ročnících konference, zde zazní příspěvky zástupců veřejné správy a významných společností, které se otázkám eArchivace soustavně věnují. Vedle zkušeností s provozovanými systémy na správu, či střednědobé důvěryhodné ukládání elektronických dokumentů, budou účastníkům představeny technologické novinky, včetně pohledu na řešení Digitální kontinuity z druhé strany. Prezentovány budou záměry Evropské Unie, České republiky a Slovenské republiky a prostor dostane i jejich konstruktivní kritika z akademické a uživatelské sféry.

Shares