Přeskočit na obsah

Webinář – Digitalizace útočí aneb příliš mnoho změn na poslední chvíli

  • PN 
Shares

Vážení přátelé a příznivci CNZ,

jak již bylo dříve avizováno, dne 6. října 2020, tedy v termínu původně vyhrazeném konferenci CNZ, jsme pro vás připravili webinář na téma připravovaných legislativních změn s dopadem na správu dokumentů. 

Konference bude realizována s využitím nástroje MS Teams. K připojení stačí webový prohlížeč, není nutné instalovat klientskou aplikaci. A určitě se vyplatí kvalitní sluchátka. K účasti se můžete přihlásit prostřednictvím mailové adresy tajemnik@cnz.cz. Účast je bezplatná. Následně Vám zašleme iniciační link a doporučení pro připojení. Budeme též rádi za Vaše otázky a náměty k obsahu webináře, na které se budeme snažit v maximální možné míře reagovat. 

Těšíme se na slyšenou!
Organizační tým CNZ

 

Digitalizace útočí
aneb příliš mnoho změn na poslední chvíli

(dvě půlhodinové prezentace)

Termín konání: 6. říjen 2020, od 16:00 hod.  

  1. Spisová služba ve víru změn

Aktuálně projednávaná sada změnových zákonů předložených jako sněmovní tisk přináší řadu změn s dopadem na výkon spisové služby. A nejen novelizací zákona č. 499/2004 Sb. Jedním z velkých témat je posuzování shody s legislativními požadavky. Nejen aplikací, ale i samotné implementace a provozu. Je to krok správným směrem? Jsme na to připraveni?

Přednáší: Mgr. Vít Cvrček, CNZ

  1. Informační list č. 6/2020

Národní archiv vydává od roku 2018 Informační list pro otázky elektronické spisové služby a dokumentů v digitální podobě, který obsahuje metodické návody a doporučení pro dodavatele, původce i archivy. V tom posledním, částce 6/2020 je řešena problematiku převodu komponent do výstupních datových formátů v případě informačních systémů pro správu dokumentů, otázka povinných údajů transakčního protokolu a pravidla pro metadata komponent v balíčku SIP. Diskuse k obsahu, případné návrhy na další metodiky možné.

Přednáší: Ing. Miroslav Kunt, NA

Shares