Přeskočit na obsah

Zajímavé srovnání pohledů z téhož domu – digitalizace knih dvakrát stejně a přesto jinak

  • JF 
Shares
Kniha

Pro chvíle Vánočního klidu přinášíme zajímavou konfrontaci. Shodou okolností s odstupem dvou měsíců vysílal Český rozhlas rozhovory se dvěma odborníky z Národní knihovny ČR na téma digitalizace knih a písemného kulturního dědictví. Nejen pro odborníky je to pak zajímavá konfrontace a srovnání…

  • 2.10.2014: Pro budoucí generace … aneb digitalizace v Národní knihovně. Jan Burda přivítal v pořadu Studio Leonardo tajemníka pro vědu, výzkum a mezinárodní vztahy Národní knihovny Adolfa Knolla. Co všechno a jak se digitalizuje? Jakých nosičů se využívá a jak dlouho to trvá? Jak jsou na tom projekty digitalizace písemnictví u nás?
    Stáhnout v MP3
  • 4.12.2014: Digitalizace svazků Národní knihovny. Jak probíhá digitalizace skvostů českého písemnictví? Národní knihovna spojila své síly se společností Google, které poskytla desetitisíce svazků k digitalizaci. Navíc sama realizuje projekt Národní digitální knihovna, kde chce archivovat kulturní dědictví knihoven. Jan Burda se na to ptá v pořadu Studio Leonardo Luďka Tichého, koordinátora Národní technické knihovny.
    Stáhnout v MP3
Shares