Přeskočit na obsah

Konference s názvem Kybernetická bezpečnost státu

  • JF 
Shares
Foto z konference

Ve čtvrtek, 20. 11. 2014, se v Národním domě na Smíchově konala konference s názvem Kybernetická bezpečnost státu.

Cílem konference, pořádané Českým institutem manažerů informační bezpečnosti (dále jen ČIMIB) (http://www.cimib.cz/) a společností IDC (http://idc-cema.com/eng/), bylo poskytnutí informací o tom, jak se zavedení nového zákona dotkne každého z nás a otevřít na toto téma diskuzi.

Hlavními tématy konference byly:Foto z konference

  • Prováděcí vyhlášky
  • Právní aspekty nového zákona
  • Referenční projekt: Policie ČR
  • Vzdělávání v oblasti kybernetické bezpečnosti
  • Zákon o kybernetické bezpečnosti a lidské zdroje
  • Referenční projekt: Magistrát hlavního města Prahy

Na základě spolupráce asociace CACIO, která trvale pracuje na zlepšování image informatiky (http://www.cacio.cz/) s ČIMIB, byla v rámci konference prezentována transparentní a nezávislá soutěžIT Projekt roku, popularizující nejlepší výsledky a přínosy (http://www.cacio.cz/vyzva-k-prihlaseni-do-souteze-itpr-2014/), Cena CNZ, oceňující projekty přínosné v oblasti dlouhodobého uchovávání dokumentů a informací (https://www.cnz.cz/akce-cnz/cena-cnz/cena-cnz-2013) a nově vyhlašovaná Cena ČIMIB, oceňující projekty týkající se kybernetické bezpečnosti.

Organizátoři se již těší na všechny nové soutěžní projekty, a věří, že cena ČIMIB bude moci být udělena již v prvním ročníku svého vyhlášení.

Foto z konference

Konferenční příspěvek Jiřího Poláka (CEO CACIO) a Jana Heislera (CNZ) (prezentace v PDF) představil soutěž IT Projekt roku z pohledu účelu, významu, statistických dat a finalistů posledních 3 let. Cílem soutěže IT Projekt roku, jak zdůraznil ve svém proslovu pan Polák: „CACIO trvale působí na zlepšovaní Image informatiky a informatiku. Proto organizuje transparentní a nezávislou soutěž IT Projekt Roku, která popularizuje nejlepší výsledky a přínosy“, je získávat informace o nejlepších projektech, umožnit všem se s těmito projekty seznámit a tak se inspirovat při přípravě a realizaci nových projektů.

Na konferenci byla vyhlášena také originální tipovací soutěž o „Zlaté pero CACIO“. Zúčastnit se této tipovací soutěže je jednoduché. Stačí poslat na adresu tajemnik@cacio.cz odhad, kolik projektů přihlášených do soutěže IT Projekt roku bude souviset s kybernetickou bezpečností. Soutěžící s nejpřesnějším odhadem bude, jako VIP host, pozván na Galavečer CACIO, k předávání cen soutěže IT Projekt roku 2014, kde mu bude předáno „zlaté pero“ předsedou CACIO panem Miroslavem Hübnerem.

Více o konferenci na: http://idc-cema.com/eng/events/59753-national-cyber-security/7-overview?g_clang=CZE&c_active=eventMenuComponent

Shares